Effectief werken met parallelle processen

11 september 2014 | Geen categorie

Allereerst: wat is een parallel proces precies?

Laat ik het duidelijk maken met een voorbeeld:

Ik had eens een supervisant die het lastig vond om grenzen aan te geven aan haar (voornamelijk mannelijke) cliënten. Ze was te open in het contact met hen. Tijdens een van de sessies was ze al eens in conflict gekomen met een mannelijke medesupervisant, die zich naar haar zin te weinig blootgaf in supervisie. Nu kwam ze binnen met een vreselijk verdrietige blik op haar gezicht. Bij het beginrondje vertelde ze enorm tegen deze sessie op te zien, omdat ze verwachtte dat ze zou moeten vertellen waarom ze verdrietig was. Daar had ze geen zin in.

Als ik nu als supervisor haar had gevraagd haar verhaal te doen, had dit haar waarschijnlijk opgelucht. Iets in haar opstelling triggerde me ook om haar te bevragen. Maar juist door die trigger zag ik een belangrijker leerpunt voor haar: begrenzen. Ik besloot haar te steunen in het niet willen vertellen wat haar dwarszat. Dit was voor haar een fantastische nieuwe leerervaring: ik hoef mezelf niet bloot te geven wanneer ik dit niet wil.

Tegenover haar overtuiging: ‘je hoort je bloot te geven, open te zijn over wat er in je gebeurt, ook al heb je daar geen zin in’ , stelde ik een andere ervaring: ‘het is ok om het contact te begrenzen, wanneer je daar geen zin in hebt.

Wat is nu het parallelle proces: Haar opvoeding waarin haar ouders niet accepteerden dat zij haar eigen grenzen had, ze dwongen haar om zich altijd bloot te geven. Haar moeite om zich te begrenzen in het contact met cliënten, haar opstelling t.o.v. de medesupervisant toen hij zich niet helemaal blootgaf (waarin loyaliteit aan opvoeding duidelijk naar voren komt), en mijn trigger om haar tegen haar zin toch te bevragen.

Een parallel proces is dus een herhaling van een gedragspatroon uit één context in een andere. Een ander klassiek voorbeeld is de subassertieve vrouw die in therapie komt, omdat haar man haar telkens vertelt wat ze moet doen, en de therapeut die haar vervolgens heel sturend opdrachten gaat geven en zo het gedrag van de man kopieert.

Het werken met parallellen is kenmerkend voor ervaringsgericht superviseren. Op zoek gaan naar de parallellen, ze blootleggen, en bovenal nieuwe, correctieve ervaringen creëren is wat ervaringsgericht werken zo leuk en krachtig maakt.

Niet alleen praten over wat je ervaart, maar ook ervaren waar je over praat.

p.s. mocht je nog nieuwsgierig zijn waar mijn supervisant nu zo verdrietig was…. Dat vertel ik lekker niet, anders zet ik het parallelle proces door…

p.p.s. wil je meer willen weten over het werken met parallelle processen, lees dan eens het boek Dynamisch Begeleiden van Feike van Gorkum.

Tags: , , , , ,